Jaarverslag NCad over 2014 en 2015 is uit

In het jaarverslag 2014 en 2015 kunt u lezen hoe het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad) in het eerste jaar van haar bestaan invulling heeft gegeven aan het minimaliseren van proefdiergebruik, zowel nationaal als internationaal.

Voorkant jaarverslag NCad 2014 en 2015

Het NCad heeft in 2014/2015 hard gewerkt aan verschillende onderwerpen waarover de staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) en de Centrale Commissie Dierproeven (CCD) advies hebben gevraagd. Bij de totstandkoming van de adviezen heeft het NCad graag gebruik gemaakt van experts uit binnen- en buitenland in de door ons ingestelde werkgroepen. De inbreng van uiteenlopende organisaties tijdens de zogenaamde maatschappelijke consultaties heeft het comité geholpen scherp te zijn en te blijven. Het NCad hoopt dat die inbreng in 2016 nog verder toeneemt.

Ook door kennisuitwisseling en het ontwikkelen van (inter)nationale netwerken heeft het NCad in 2015 gewerkt aan het vervangen, verminderen en verfijnen van (3V’s) van dierproeven. Zo heeft het NCad een internationale workshop georganiseerd voor (technisch) afgevaardigden van de NC’s van de Europese lidstaten. En er is met het platform in oprichting van de Instanties voor Dierenwelzijn (IvD’s), die het NCad als belangrijke samenwerkingspartner ziet, overlegd hoe die samenwerking vorm kan krijgen.

Het NCad kijkt terug op een vruchtbaar eerste jaar. Ook de komende jaren gaat het comité ambitieus en gedreven een bijdrage leveren aan een verantwoord dierproevenbeleid met adviezen en activiteiten.