In memoriam NCad-lid Frauke Ohl

Ons zeer gewaardeerde NCad lid Frauke Ohl is op 28 januari op vijftigjarige leeftijd overleden. We wisten dat het door haar ziekte onvermijdelijk was, maar het raakt ons diep en het trieste nieuws kwam veel te snel en te abrupt.

Prof. dr. Frauke Ohl, van oorsprong een Duitse biologe, was sinds de start eind 2014 NCad lid. Daarnaast was ze hoogleraar Dierenwelzijn en Proefdierkunde aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en hoofd van het Departement Dier in Wetenschap en Maatschappij van dezelfde universiteit.

Voor het ministerie van EZ vervulde ze vele adviesfuncties, waaronder die van voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA).

Frauke heeft met haar ervaring bij onder meer de Raad voor Dierenaangelegenheden een grote bijdrage geleverd aan de vormgeving en koers van het NCad. Met haar mooie balans tussen het maken van scherpe analyses en gevoel voor wat er leeft in de samenleving heeft zij het NCad op weg geholpen.

Zij was meer dan een collega, in korte tijd werd ze  een vriendin van ons allen, altijd vrolijk, spitsvondig en zeer oplossingsgericht. Zij wist door het stellen van de juiste vragen snel tot de kern te komen. Helaas hebben wij maar zo kort van haar inzichten en plezierige persoonlijkheid mogen genieten.

Wij dragen de herinnering aan haar warme persoonlijkheid, deskundigheid en collegialiteit met ons mee.

Onze gedachten zijn bij haar man en haar familie.

Ter nagedachtenis aan Frauke, kan iedereen via deze weg een bijdrage leveren aan de totstandkoming van het Centre for Sustainable Animal Stewardship (SAS). Frauke wilde graag dat mensen dit zouden doen, in plaats van het geven van bloemen. Lees hier meer over SAS.