Jo Daemen waarnemend secretaris NCad/ CCD

Per 5 december aanstaande begint Jo Daemen als waarnemend secretaris van de CCD en de NCAD en gaat hij het ondersteunend bureau leiden. Hij neemt deze functie tijdelijk waar totdat er een nieuwe algemeen secretaris is geworven.

Jo Daeman
Beeld: ©RVO

Achtergrond

Jo werkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als afdelingsmanager. Hij heeft een brede managementervaring en heeft gedurende zijn loopbaan op diverse domeinen gewerkt, zoals milieu, energie en innovatie. Binnen RVO heeft hij onder andere leiding gegeven aan de afdeling octrooien, valorisatie en topsectoren. De laatste jaren is hij als manager vooral actief geweest om bij RVO de diverse ketens in de uitvoering beter op elkaar aan te laten sluiten en processen te verbeteren. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de professionalisering van kennismanagement in de organisatie. Hij is sterk gericht op het tot stand brengen van verbinding tussen partijen.

Dierenwelzijn

Jo is 58 jaar, samenwonend en vader van twee volwassen kinderen. Hij is begaan met het welzijn van dieren en als bestuurslid intensief betrokken geweest bij het dierenasiel in zijn woonplaats Eindhoven. Het werk van CCD en NCAD spreekt hem aan, vanwege de belangen die hier samenkomen ten aanzien van het gebruik en het welzijn van dieren. Hier wil hij graag, zij het tijdelijk, een bijdrage aan leveren.