Schrijf je nu in voor het volgende Harry Blom-beraad ‘Pijnbestrijding bij proefdieren’

Wat zijn de meest effectieve methoden? Hoe kan pijnbestrijding nog effectiever bijdragen aan de verfijning van dierproeven? Experts presenteren hun visie en bevindingen. Deel je ervaringen en discussieer er over mee op donderdag 17 oktober in Utrecht.

Tijdens dit Blom-beraad willen we met IvD-leden, onderzoekers, biotechnici en direct betrokkenen bij dierproefonderzoek ‘in vertrouwen’ kennis en ervaringen met elkaar delen. En zo bijdragen aan beter onderzoek en een betere onderzoeksopzet, voor onderzoekers en voor dieren.

Op het programma presentaties over:

•          Kiezen voor adequate pijnbestrijding

•          Betere praktijk in pijnbestrijding

•          Pijnbestrijding en de transleerbaarheid van onderzoeksresultaten naar de mens

Daarbij krijg je, net als vorige keer, de ruimte om jouw ervaringen en visie te delen. Met name de experts met ervaring van de werkvloer willen we horen!

We starten om 13.00 uur met lekkere koffie en muffins, en dan de zaal in voor de inhoud tot 16.30 uur. Daarna netwerken en bijpraten.

Het belooft weer een informatieve bijeenkomst te worden met alle ruimte om met andere bezoekers verder door te spreken het onder het genot van hapje, drankje. Kortom, daar moet je bij zijn!

De inschrijving is inmiddels gesloten. Houd onze communicatie in de gaten voor het volgende Harry Blom-beraad. Een verslag van dit beraad zal worden gepubliceerd in Biotechniek, het vakblad voor proefdierkundig Nederland.

Harry Blomberaden worden georganiseerd door het NCad en het IvD-Platform. We combineren ‘strakke inhoud’ met discussie en ruimte om collega’s van andere organisaties te leren kennen onder genot van hapje drankje. Een Harry Blom-beraad kan leiden tot een adviestraject door het NCad, de vorming van een IvD-werkgroep of een andere actie, maar is daar niet primair op gericht.

Heb je nog vragen of tips? Mail naar het NCad: NCad@minlnv.nl

Pijnbestrijding