Henk Smid, nieuwe voorzitter van het NCad

Met ingang van 15 januari is Henk Smid de nieuwe voorzitter van het NCad. Henk was tot eind december 2019 directeur van ZonMw en is goed bekend met het werkveld. Daarbij kent hij ook de kansen van proefdiervrije innovaties zoals opgenomen in Transitie Proefdiervrij Innovatie. Op het NCad-jubileumsymposium eind vorig jaar deelde Henk als spreker zijn visie op het verleden en de toekomst van de discussie over proefdiergebruik. Hij vertelde over het actief samenbrengen van verschillende visies in een constructieve dialoog, en het maken van verbindingen. Kortom, een aanpak om samen verder te komen. Henk: "De afgelopen 20 jaar heb ik mijn functie altijd geprobeerd om de maatschappelijke opgave van vervanging van dierproeven te combineren met de wetenschappelijke opgave om de biomedische wetenschap te stimuleren. De opgedane kennis en ervaring hoop ik volop in te kunnen zetten in mijn nieuwe functie voor de NCad."

Henk Smid
Beeld: ©ZonMw / ZonMw