Meld je aan voor het 4e Harry Blom-beraad

Het microbioom heeft invloed op je proefdier. En misschien ook op de resultaten van je dierproef. Ben je direct betrokken bij dierproefonderzoek? En ben je benieuwd naar de invloed van het microbioom? Meld je dan nu aan voor het 4e Harry Blom-beraad op 15 juni 2021 van 15:00 tot 17:00 uur.

Met voorbeelden uit de praktijk vertellen 3 sprekers hier over. Hebben seizoenen bijvoorbeeld invloed op het microbioom? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens het beraad. Je kunt ook je eigen kennis en ervaringen delen.

Programma

Dagvoorzitter Monique Janssens (lid NCad) leidt het programma. Na een inleiding door Leonie van Rijt (voorzitter IvD-Platform) komen de volgende sprekers komen aan het woord:

  • Dr. Marcel de Zoete, universitair hoofddocent van UMC Utrecht. Hij vertelt over de invloed van het microbioom op specifieke ziektemodellen, zoals darmkanker.
  • Dr. Debby Koonen, universitair docent van het UMCG. Zij gaat in op de rol van het microbioom bij de ontwikkeling van artherosclerose.
  • Dr. Maurine Dietz, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij vertelt over seizoensvariatie in gastheer en microbiomen.

Harry Blom

De halfjaarlijkse bijeenkomsten zijn vernoemd naar proefdierdeskundige Harry Blom. Hij wilde graag dat mensen binnen het dierexperimentele werkveld kennis met elkaar delen. Elk Harry Blom-beraad behandelt een ander onderwerp. Het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad) organiseert samen met het IvD-Platform (Instantie voor Dierenwelzijn) het 4e Harry Blom-beraad.

Meld je aan

Wil je bij deze online bijeenkomst zijn? Meld je dan nu aan.