Meld je aan voor het 5e Harry Blom-beraad

De muis is van nature een speels en nieuwsgierig dier. Het (belemmeren van) natuurlijk gedrag van de muis kan invloed hebben op je dierproef. Een muis die wordt belemmerd in zijn natuurlijke gedrag is gestrest. Hij zal anders reageren dan een relaxte muis die zich natuurlijk kan gedragen. Hoe kun je het natuurlijke gedrag ondersteunen? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Het 5e Harry Blom-beraad is online op woensdag 20 april van 15:00 tot 17:00 uur.

Programma
Judith Homberg (Radboud UMC), Oliver Stiedl (Vrije Universiteit) en Martien Kas (Rijksuniversiteit Groningen) vertellen tijdens het beraad over het natuurlijke gedrag van de muis. En wat het effect daarvan is op onderzoeksresultaten. Zij zullen voorbeelden geven uit de praktijk.

Voor wie bedoeld?
Tijdens dit beraad willen we kennis en ervaringen met elkaar delen. Dit doen we graag met IvD-leden, onderzoekers, biotechnici en anderen die direct betrokkenen zijn bij dierproefonderzoek. Zo dragen we bij aan beter onderzoek en een betere onderzoeksopzet voor onderzoekers en voor dieren. De bijeenkomst wordt informatief, leuk en laagdrempelig.

Harry Blom
De halfjaarlijkse bijeenkomsten zijn vernoemd naar proefdierdeskundige Harry Blom. Hij wilde graag dat mensen binnen het dierexperimentele werkveld kennis met elkaar delen. Elk Harry Blom-beraad behandelt een ander onderwerp. Het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (NCad) organiseert samen met het IvD-Platform (Instantie voor Dierenwelzijn) het 5e Harry Blom-beraad.

Wil je bij deze online bijeenkomst zijn? Meld je dan nu aan.