Meld je nu aan voor het 7e Harry Blom-beraad op 4 juni

Graag nodigen we je uit voor het 7e Harry Blom-beraad. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 4 juni 2024, in De Observant in Amersfoort. Je kunt de bijeenkomst ook online bijwonen via een livestream.

rat

7e Harry Blom-beraad - Verfijning

In het 7e Harry Blom-beraad zullen we het gaan hebben over verfijning in de proefdierkundige praktijk. IvD-leden, biotechnici, dierverzorgers, analisten en onderzoekers zullen weer uitgebreid de ruimte krijgen om in een vertrouwde en informele setting met elkaar in gesprek te gaan en kennis en ervaringen te delen op het gebied van verfijning. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan meer verfijnd proefdieronderzoek en het welzijn van proefdieren bevorderen.

Programma

Inloop is vanaf 12:30 uur en het inhoudelijke programma start om 13:00 uur met een woord van welkom. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over verfijning, aan de hand van informatieve presentaties en ingezonden filmpjes van concrete verfijningen op de werkvloer. We hebben dit jaar weer enthousiaste sprekers die komen vertellen over de volgende onderwerpen:

  • Verfijning in dierproeven met varkens – Ervaringen, ideeën en discussies 
  • Verschillende vormen van verfijning bij niet humane primaten experimenten bij niet humane primaten
  • Verfijning van de genotypering bij zebravissen: huiduitstrijkje i.p.v. staartknip
  • Ervaringen met ruimere rattenhuisvesting 

Het inhoudelijke programma duurt tot 16:15 uur, waarna er uitgebreid gelegenheid is om gezellig met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Aanmelden

Op de event website vind je het volledige programma van de dag. Daar kun je je ook aanmelden voor de fysieke bijeenkomst of de livestream. Het Harry Blom-beraad wordt georganiseerd door het NCad en IvD platform. Deelname is kosteloos.